Velg en side

Når vi ber…

Bibeltekst: Matteus 6:5-8

Jesu måte å uttale seg på er typisk – når dere ber.. Han snakker altså til de som har et eller annet form for bønneliv. Det er her vi kan lære mye av Jesus om bønn – både hvordan han selv praktiserte bønnen til sin Far i himmelen – og hvordan han beskriver en vei til rett fokus og bønn for oss mennesker.

Gjennom denne talen sier jeg noe om Jesu eget bønneliv og videre om hvordan vi kan be på en ærlig måte. Hykleri og bønn hører absolutt ikke sammen. Videre understreker jeg noen prinsipper som framgår av Vår Far-bønnen og som er viktige for å forstå hensikten med bønn. Vi kan jo spørre oss om vi trenger å be når Gud vet alt. Men det er på vår side behovet ligger. Vi trenger å be, å lytte og å være i Guds nærhet. Jesus lærer oss egentlig alt om det.

Lese-tekster: Lukas 6:12-13, Filipperbrevet 4:6-7